RAR nu poate elibera documentele necesare inmatricularii in Romania pentru vehicule care au fost scoase din uz.

In conformitate cu prevederile legale, RAR nu poate elibera documentele necesare inmatricularii in Romania pentru vehicule care au fost scoase din uz.

Prin urmare, RAR recomanda cumparatorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, sa nu le achizitioneze fara documentele necesare inmatricularii. De asemenea, este necesar sa verificati, la momentul achizitionarii vehiculelor, ca documentele de inmatriculare nu sunt alterate cu intentia de a ascunde statutul de vehicul scos din uz (de exemplu: prezinta stersaturi, zone acoperite cu diverse etichete etc.) sau ca nu contin mentiuni din care rezulta scoaterea din uz a acestora.

In cazul vehiculelor provenite din SUA si Canada, scoaterea din uz a vehiculelor reiese din denumirea specifica a documentelor si/sau din mentiunile inscrise in acestea referitoare, printre altele, la imposibilitatea reinmatricularii vehiculelor in respectivele state si/sau la statutul de vehicul nereparabil.

Astfel, RAR va refuza efectuarea activitatilor solicitate in cazul vehiculelor provenite din SUA pentru care clientii prezinta documente precum Certificate of Destruction, Junking Certificate, Nonrepairable Vehicle Certificate, Certificate of Title of a Salvage Non-Rebuildable Vehicle, Nonrepairable Vehicle Title etc.

De asemenea, RAR va refuza efectuarea activitatilor solicitate in cazul vehiculelor provenite din Canada pentru care clientii prezinta documente precum Permit – Vehicle Portion / Certificat d’imm. – Véhicule (Ontario) in care este mentionat textul BRAND – IRREPARABLE.