Am achizitionat un autoturism din strainatate pe care doresc sa-l inmatriculez in Romania, dar nu detin documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine.

In cazul absentei documentelor de inmatriculare emise de autoritatile straine, serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent va inmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru UE numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul in Romania.
Pana la clarificarea situatiei solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii.


Doresc sa instrainez autoturismul si sa pastrez numarul de inmatriculare. Cum procedez?

Da, aveti posibilitatea de a solicita pastrarea numarului de inmatriculare a autoturismului pe care doriti sa-l instrainati, cu conditia achitarii taxei in valoare de 30 lei la ghiseele de inmatriculari, inainte de solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate de catre noul proprietar.


Pentru transcrierea transmiterii dreptului de proprietate a unui autoturism inmatriculat in Romania mai este necesara autentificarea la Registrului Auto Roman?

In cazul autovehiculelor inmatriculate in Romania nu mai este necesara prezentarea certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman.


Cum trebuie procedat in cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate a vehiculului?

In cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate a vehiculului, RAR elibereaza un duplicat al acesteia. In conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obtinerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR in vederea identificarii sale.