Taxele pentru permis si certificatul de inmatriculare se vor plati la banca

Incepand cu 1 octombrie, taxele pentru eliberarea permiselor de conducere, a certificatelor de inmatriculare si a autorizatiilor de circulatie provizorie, nu vor mai putea fi platite la ghiseele Serviciului de Permise si Inmatriculari Brasov, ci doar la banca.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca, la data de 01.09.2020, a fost publicata, in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 802, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.152/2020, pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea extinderii categoriilor de plati care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului national electronic de plata online.

Actul normativ sus-mentionat reglementeaza modalitatea de incasare a tarifelor aferente permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si autorizatiilor de circulatie provizorie, precum si modalitatile de plata a contravalorii acestor documente.

In scopul incasarii contravalorii permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si autorizatiilor de circulatie provizorie este operational contul RO94RNCB0082000367331018 deschis la BCR-sucursala Unirii, de catre RA-APPS.

Pentru evitarea neplacerilor cauzate de imposibilitatea efectuarii platilor in numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, se vor mentine modalitatile de incasare actuale pana la data de 30.09.2020.

Dupa aceasta data, platile NU vor mai putea fi efectuate, in numerar, la ghisee.

Taxa placutelor, la ghiseu

In ceea ce priveste incasarea sumelor reprezentand contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare, taxele de pastrare combinatie cu numar de inmatriculare sau tarif atribuire numar preferential, modalitatile de plata nu se modifica, urmand a fi efectuate, in numerar, la ghiseele serviciilor publice comunitare.

Documentele de plata emise anterior datei de 02.09.2020 raman valabile pentru depunerea cererilor pentru eliberarea permisului de conducere/certificatului de inmatriculare sau autorizatiei de circulatie provizorie.